Teraz jest 11 gru 2017, o 14:58

News News of Problemy z działaniem

Site map of Problemy z działaniem » Dział : Problemy z działaniem

Wszystkie problemy związane z działaniem sklepu...

404 error: Page not found.

Cześć,
Po wyczyszczeniu pamięci cache w panelu administracyjnym pojawił się błąd 404 i nie działa fronoffice i backoffice. Czy ktoś już może spotkał się z takim problemem?

Podsyłam logi serwera

[Thu Dec 07 23:01:47.545677 2017] [core:notice] [pid 12885] AH00094: Command line: '/usr/sbin/httpd -D SSL'
Failed loading /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: undefined symbol: pcre_globals
Failed loading /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: undefined symbol: pcre_globals
Failed loading /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: undefined symbol: pcre_globals
Failed loading /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: undefined symbol: pcre_globals
Failed loading /usr/local/lib/php/extensions/no-debug-non-zts-20151012/opcache.so: ...
Read more : 404 error: Page not found. | Wyświetlone : 33 | Odpowiedzi : 1


magento 2 problem w wbudowanymi tłumaczeniami w javascript

Magento 2
Strona: np. http://test-php.pl/customer/account/create/
Magento nie tłumaczy domyślnych komunikatów w javascript, reszta tłumaczeń (w phtml) działa.
Przebudowane static deploy, upgrade i di:compile, cache wyczyszczony.
Wygenerował się poprawny plik js-translation.json, ale w ogóle nie jest czytany.
Read more : magento 2 problem w wbudowanymi tłumaczeniami w javascript | Wyświetlone : 100 | Odpowiedzi : 3


Problem z ładowaniem JS i CSS

Cześć,

Zaraz po instalacji zniknęły grafiki z panelu admina i nie działają linki. Wiem, że to problem z ładowaniem JS i CSS, w Internecie znalazłem instrukcję, żeby w di.xml zmienić Symlink na Copy. I nic to nie dało...

Jestem delikatnie mówiąc nowy i nie mam pojęcia, jak ugryźć temat. Ktoś, coś?
Read more : Problem z ładowaniem JS i CSS | Wyświetlone : 54 | Odpowiedzi : 0


Problem z przekierowaniem com/pl

Witam,

W pracy używamy Magento 1.9 jestem dosyć świeży w tym systemie. Problem polega na tym, ze po wpisaniu adresu www z końcówką com, wyszukiwarka przekierowuje do strony pl. Próbowałem zmieniać ustawienia URL itd, nic to nie zmieniło. Serwer został sprawdzony i domena jest poprawnie skonfigurowana, wiec jestem pewny, że problem leży po stronie magento. Pytanie jest - jak można to zmienić?
Read more : Problem z przekierowaniem com/pl | Wyświetlone : 87 | Odpowiedzi : 1


Problem z "Zarządzanie Magento Connect"

Cześć wszystkim,

Mam mały problem. Po kliknięciu w zarządzanie magento connect włącza mi się cała pusta, biała strona z cyferką "0" w lewym górnym rogu. Co mogę z tym zrobić? Macie jakieś pomysły?


Z góry dzięki za każdą pomoc!
Read more : Problem z "Zarządzanie Magento Connect" | Wyświetlone : 74 | Odpowiedzi : 0


Problem z łączeniem się API po włączeniu SSL

Witam,

Ostatnio zainstalowałem SSL na serwerze wszystko od strony magento działa sprawnie. Problem pojawia się z zewnętrznym integratorem api magento <=> subiektGt.

Problem

polega na tym, że integracja (pliki java na serwerze z subiektGT) nie łączy się z api po https.

Pytanie

W jaki sposób wymusić, żeby tylko wywołania api łączyły się przez http. ?

będę wdzięczny za pomoc.
Read more : Problem z łączeniem się API po włączeniu SSL | Wyświetlone : 184 | Odpowiedzi : 0


error

Witam,

Rok temu z wielkim trudem uruchomiłem sklep Magento. Niestety po roku bez żadnej ingerencji samoistnie przestał działać.

"There has been an error processing your request
Exception printing is disabled by default for security reasons.

Error log record number: 1372602395622"


Może ktoś jest w stanie pomóc (odpłatnie)?

Nie działa także panel administracyjny, ten sam błąd. Kiedyś pomagało czyszczenie cache w panelu, czytałem także o czyszczeniu cache na serwerze ale to nie pomogło.
Read more : error | Wyświetlone : 237 | Odpowiedzi : 1


Magento 2 - problem z wysyłką FedEx z UK

Mam problem z sklepie opartym na Magento 2. Wbudowana wtyczka FedEx nie chce działać poprawnie dla sklepu w UK (stamtąd jest zawsze wysyłka). Jeśli adres do wysyłki jest z UK to pokazuje koszt zero albo nie pokazuje możliwości wysyłki FedEx'em. Dla innych krajów europejskich pokazuje takie koszta jakby to było wysyłane ze Stanów (oczywiście, w sales/shipping settings/origin country jest UK wbrane) Siedziałem wczoraj i dziś i kompletnie nie mogę dość przyczyny.
Może ktoś spotkał się ...
Read more : Magento 2 - problem z wysyłką FedEx z UK | Wyświetlone : 153 | Odpowiedzi : 0


Skasowałem dane klientów

Przez przypadek skasowałem dane klientów w panelu administracyjnym .
Przez nieuwagę zaznaczyłem całość , zamiast odznaczyć konkretne pozycje.
Czy jest możliwość ich przywrócenia ?
Read more : Skasowałem dane klientów | Wyświetlone : 145 | Odpowiedzi : 1


Problem z edytorem WYSIWYG

Witam,

Edytor opisów produktów w którym można tworzyć opisy w HTML nie działa prawidłowo, po stworzeniu opisu, jego podglądzie jest ok, ale magento opis wyświetla zupełnie inaczej.
W załącznikach screeny obrazujące problem. Czy ktoś wie jak to rozwiązać?

Trochę to nam rozwala całą koncepcję i tworzy problemy przy przenoszeniu produktów ze sklepu do allegro.


Każda pomoc mile widziana
Read more : Problem z edytorem WYSIWYG | Wyświetlone : 168 | Odpowiedzi : 0


 

Zaloguj  •  Zarejestruj


Statystyki

Liczba postów: 10800 • Liczba wątków: 2784 • Liczba użytkowników: 29353