Strona główna forum Wsparcie Instalacja Kilka domen i języków

Kilka domen i języków

Pytania i rozwiązania problemów dotyczących instalacji Magento oraz modułów współpracujących...

Post 18 sie 2015, o 10:50

Posty: 13
Gadu-Gadu: 0

Witam,

Pewnie już ten temat był już poruszany, ale mam bardzo duży problem i mnie cisną z góry :P

Po pierwsze chciałbym zdobyć polską instrukcję
Po drugie dostałem zlecenie od szefa żeby, podpiąć magento pod kilka domen, łotewską bułgarską polską oraz angielską.

Tłumacze dokładniej.

http://www.secnccatalog.info/ - Link do sklepu

Chciałbym skonfigurować magento tak aby wchodząc na domene info wyskakiwał język polski na domenę bułgarską język bułgarski itd ...
Nie wiem czy trzeba stworzyć kilka magento czy wystarczy jedno konto i po prostu robić widoki i je konfigurować pod każdą domenę.
Proszę o odpowiedź, jeżeli ktoś ma o tym pojęcie, bo mi już ręce opadają :evil:

Kilka domen i języków

PostTeraz jest 20 sty 2018, o 13:24
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 18 sie 2015, o 10:56

Posty: 1548
Gadu-Gadu: 0

tak, dodajesz widoki, dla każdego widoku ustawiasz inny język i inne adresy URL w zakładce Sieć. Na samym końcu trzeba dodać rozpoznawanie domen albo w pliku .htaccess albo w index.php tak żeby po wpisaniu domeny pojawiał się odpowiedni sklep. Trzeba też pamiętać żeby wszystkie domeny były podpite pod ten sam katalog magento. Poczytaj tu:
https://docs.nexcess.net/article/how-to ... ronts.html
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 18 sie 2015, o 11:04

Posty: 13
Gadu-Gadu: 0

Dzięki Konrad,

Mógłbyś mi wysłać na priv swojego emaila, jeżeli będę miał problemy, i jeżeli miałbyś czas poprosiłbym o pomoc oczywiście co do wynagrodzenia się dogadamy :)

Post 18 sie 2015, o 12:11

Posty: 1548
Gadu-Gadu: 0

pisz tu, będę się starał odpowiadać
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 19 sie 2015, o 09:38

Posty: 13
Gadu-Gadu: 0

Ok dzięki wielkie, Mam jeszcze jedno pytanie, szef kupił Add On Translator dla magento, tylko nie mogę w opcjach ogarnąć jak go włączyć.
Wchodząc na nasz katalog http://www.secnccatalog.info/ na górze mam Translate This Page: ale nie ma żadnych odnośników.

Post 19 sie 2015, o 10:12

Posty: 1548
Gadu-Gadu: 0

Nie znam tego modułu, może ktoś inny się wypowie
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 19 sie 2015, o 13:56

Posty: 13
Gadu-Gadu: 0

Cześć

A można zrobić tak jak jest na http://www.fanuc.eu/pl/pl , po prawej w rogu można wybierać język, czy w magento jest taka możliwość. Nie oczekuje pełnej odpowiedzi co z czym się je, tylko czy można wgrać takie gówienko.

Post 19 sie 2015, o 14:43

Posty: 1548
Gadu-Gadu: 0

jest taka możliwość w magento, w system -> konfiguracja -> sieć jest opcja dodaj kod sklepu do url
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)


Powrót do Instalacja



cron