Strona główna forum Wsparcie Szablony Magento... Ja zmienić kolejność menu?

Ja zmienić kolejność menu?

Forum poświęcone projektowaniu layout'ów dla Magento...

Post 10 gru 2010, o 11:48

Posty: 97
Gadu-Gadu: 1605632

Witam,

Poruszałem już raz ten temat ale był on prawdopodobnie nie zrozumiały dla nie których i nie został wyjaśniony :)

Było by miło gdyby ktoś z tych mądrych programistów się wypowiedział :)

Chciałbym zmienić kolejność wyświetlania swojego menu. Próbowałem już różnych sposobów ale nie jestem zbyt dobry w tych sprawach i za każdym razem coś psułem. Poniżej przedstawiam co chciałbym zrobić.

Obrazek

Wiem już, że jest to gdzieś w pliku catalog.xml

Ale co zmienić?
Tanio-Buduj.pl - Materiały budowlane

Ja zmienić kolejność menu?

PostTeraz jest 24 maja 2018, o 10:02
Google

Posty: 427
Lokalizacja: Internet

Post 11 gru 2010, o 11:02

Posty: 1557
Gadu-Gadu: 0

w blockach XML masz takie atrybuty before i after
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 13 gru 2010, o 22:34

Posty: 309
Gadu-Gadu: 3279331

a istnieje mozliwosc przeniesienia elementow, ktore zostaly dodane do bloku statycznego sidebar-left-bottom, w module ktory umozliwia dodanie czegokolwiek pod boxami? chciałbym trzy elementy graficzne, ktore dodalem do tego bloku przeniesc nad ostatni box..

Post 14 gru 2010, o 09:28

Posty: 97
Gadu-Gadu: 1605632

Ja i tak nie moge tego rozgryźć.

Nawet jak zastosowałem te polecenia to zmieniła mi się kolejność ale nie ta co chciałem :(
Tanio-Buduj.pl - Materiały budowlane

Post 14 gru 2010, o 15:16

Posty: 97
Gadu-Gadu: 1605632

Szkoda, że nikt nie potrafi tego dokładnie wyjaśnić :(
Tanio-Buduj.pl - Materiały budowlane

Post 15 gru 2010, o 09:50

Posty: 729
Gadu-Gadu: 0

sabaczek - przecież Konrad napisał co trzeba zrobić "w blockach XML masz takie atrybuty before i after"
Magento krok po kroku - aktualne informacje ze świata magento.

Post 15 gru 2010, o 09:54

Posty: 97
Gadu-Gadu: 1605632

Tylko, że to nie działa.

Już próbowałem i zmienia się ale tylko "Patrz rys." porównaj produkty z produktami. Nie zmienia się natomiast to co ja potrzebuje :(
Tanio-Buduj.pl - Materiały budowlane

Post 15 gru 2010, o 11:38

Posty: 1557
Gadu-Gadu: 0

działa tylko trzeba umieć ;)
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Post 15 gru 2010, o 11:41

Posty: 97
Gadu-Gadu: 1605632

No dobrze kkkonrad :) Może trzeba umieć ale ja już próbowałem i parę razy namieszałem tak że mi nie działało.

Czy jest szansa abyś mi to dokładnie wytłumaczył bo w tej kwestii jestem zielony :roll:
Tanio-Buduj.pl - Materiały budowlane

Post 15 gru 2010, o 12:59

Posty: 1557
Gadu-Gadu: 0

najprościej chyba poprzenosić te wszystkie bloki do jednego pliku XML pousuwać wszystkie atrybuty before i after z nich i ustawić w kolejności którą chcesz osiągnąć

inny sposób to uwazać na kolejności plikow XML np: cms.xml -> catalog.XML -> newsletter.xml
i od początku bawić się tylko atrybutem before (after czasami nie działa)
hosting-magento.pl
Hosting-Magento.pl = szybki hosting + bezpłatna pomoc z problemami Magento (także programistyczna)

Następna strona

Powrót do Szablony Magento...